Бареков сравни "България без цензура" със СИРИЗА

OFFNews 01 февруари 2015 в 10:59 11470 14

„Миналата година ББЦ наистина беше българската СИРИЗА, много неща в нашите програми са общи, а резултатите ни до евроизборите бяха близки, но за разлика от нас СИРИЗА в Гърция имаше шанса да бъде опозиция и призната за такава, а ние бяхме системно унищожавани“.

Това заяви евродепутатът и лидер на "България без цензура" (ББЦ) Николай Бареков в ефира на Нова телевизия.

"Сега хората казват: Бареков е бащата на обърнатата палачинка. Бях разнасян като парцалив вестник по студията през лятото", каза Бареков. 

Бившият журналист обясни, че е бил излъган от Христо Ковачки, но между двамата няма нищо лично.

Бареков посъветва Ковачки да се отдръпне от политиката и да остави депутатите сами да вземат решения и да работят спокойно. 

„Допуснахме грешка през лятото, когато трябваше да намерим стабилен партньор, с който да се явим на изборите. Тогава получихме предложение от партия „Лидер” и дадохме избираеми места”, признава Бареков.

Той заяви, че сега е направил "не една, а няколко крачки назад", защото няма възможност да изпълни програмата на ББЦ.

„Осъзнавам, че в момента сме в една центрофуга. В последните месеци и аз, и членовете, и симпатизантите на „България без цензура“ преживяхме много тежки удари. Много хора, които ни подкрепяха, после излязоха да се отрекат ритуално“, добави той.

Бареков каза още, че от 5 месеца не живее в България, като допълни: "Не съм желан на политическата сцена. Няма политик, включително Нешка Робева, който да не се отрече от мен".

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови
За писането на коментар е необходима регистрация.
Моля, регистрирайте се от TУК!
Ако вече имате регистрация, натиснете ТУК!