Бареков: Не съм се отказал от партията си, а от предателите в парламентарната група

OFFNews 21 декември 2014 в 10:31 2838 12

Не съм е отказал от партията си, а от предателите в парламентарната група БДЦ (Български демократичен център), обясни Николай Бареков пред Нова телевизия странното решение да оттегли подкрепата си от собствената си формация.

Депутатите от БДЦ носиха тениски с моя лик, когато влизаха в парламента. Влязоха в парламента с определени обещания. Сред тях не е било да откраднат пенсиите и да се върне Цветан Цветанов, коментира Бареков.

Той бе категоричен в изявлението си, че върху част от тях е извършен натиск и че депутатите получават инструкции как да гласуват от най-високо ниво. "Не желая с името ми да се извършва спекулация" - така политикът обясни решението си да оттегли подкрепата си от част от депутатите от Български демократичен център.  

Евродепутатът заяви, че ще продължава да подкрепя шестимата депутати, гласували „против“ национализацията на пенсиите. Председателят на партията "България без цензура" заяви, че би се отказал и от тях, ако нарушат някое от исканията на избирателите. Шестимата обаче са недостатъчни да имаме своя парламентарна група, уточни бившият ТВ водещ.

Бареков изрази симпатията си към Радан Кънев. "Радан е единственият, който смее да влезе в полемика с Борисов и Цветанов". В същото време се изказа остро срещу лидерът на СДС Божидар Лукарски, затова че като министър на икономиката цяла седмица не се е изказал по горещия въпрос за пенсиите.

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови
За писането на коментар е необходима регистрация.
Моля, регистрирайте се от TУК!
Ако вече имате регистрация, натиснете ТУК!