БСП "украси" с логото си и надписи пейки в детска градинка

OFFNews 22 май 2015 в 08:20 6636 21

Снимка бТВ

Партийни лозунги украсиха пейки в детска градинка в столичния квартал "Дружба". Сред надписите личи името на Борис Цветков, бивш общински съветник и депутат от БСП, съобщи бТВ. 

Борис Цветков се прочу с опита си да пробие окупацията на СУ по време на протестите през 2013 г. заедно с група яки момчета.

Той разказва, че площадката била в много лошо състояние и активисти на партията се заели с оправянето й. Символите на БСП трябвало да покажат "че не общината го е свършила това". "Защото е инициатива, която беше в навечерието на 9 май, гласувана, подкрепена от районната организация в подарък на тук живеещия наш ветеран и наш герой - Стойчо Георгиев”, обяснява Цветков. Според него подобна практика не е агитация, а и гражданите в района нямали нищо против. 

„Изборният кодекс определя в своя параграф първи, точка 17 какво е предизборна агитация - а именно това е призив за гласуване за определен кандидат, партия, коалиция или независим кандидат при насрочването на избори като съответно емблемите на партии или пък техните знаци върху предмети не представляват предизборна агитация...”, обяснява говорителят на ЦИК Александър Андреев.

Нарушение все пак има, но на друг закон - този за закрила на детето. Според него всеки малчуган има право на закрила срещу партийни дейности. Въпреки това глоби не може да се наложат.

„Всеки може да сложи щампа, каквато и да била. Не мога да твърдя, че са хора на БСП. Ясно какво е пишело, но независимо кой е бил не би трябвало това нещо да се случва и затова веднага, след като разбрах за случая, изпратих хора, които да пребоядисат”, уточнява кметът на район Искър Ивайло Цеков.

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови
За писането на коментар е необходима регистрация.
Моля, регистрирайте се от TУК!
Ако вече имате регистрация, натиснете ТУК!