Ексклузивно Със сълзи: Свалиха Росен Желязков от председателското място в предпоследния ден на 49-ото НС

БСП търси професионалисти с авторитет за кандидат- кметове

OFFNews 25 април 2015 в 14:07 2745 4

Снимка БГНЕС

На пленум днес на "Позитано" 20 БСП определя критериите по които ще избира кандидатите за кметове и общински съветници. На форума се обсъжда и стратегията за коалициите по места.

Председателят Михаил Миков изнесе доклад пред Националния съвет за актуалната политическа обстановка, като акцентира върху социалните проблеми и нуждата от приемане на промени в социалноосигурителното законодателство.

Лидерът на левицата не спести критиките си към управлението - липса на ясна концепция за реформи за пенсиите, липса на законадателни актове. Правителството продължава да заменя реалната политика със силно медийно присъствие, недоволен е лидерът на БСП.

Социалистите били на различни позиции с министъра на здравеопазването за това как трябва да се развива сектора, а за негативите подсказвали опашките от чакащи пациенти. 

Подменяли се темите на обикновения човек с други теми, отклоняващи вниманието.

„Основни критерии на БСП за избор на кандидати за предстоящите избори ще бъдат съобразени с левите стандарти, приети от последното заседание на Конгреса на партията”, обяви пред медиите преди началото на заседанието на НС на БСП говорителят на ИБ на НС на БСП Атанас Мерджанов. Той подчерта, че левите стандарти залагат на провеждане на лява политика, включване на почтени и уважавани хора в листите, които са доказали своят професионализъм и работа в интерес на хората и за хората. Атанас Мерджанов обясни, че на заседанието днес ще бъде обсъдена коалиционна рамка за предстоящите избори, която е достатъчно широка и дава възможност за споделяне на всички онези леви отговорности, които предстоят като предизвикателство пред кандидатите на левицата.

„Няма да допуснем компромис с десни мерки и изповядване и провеждане на дясна политика, каквато сегашното правителство води”, Атанас Меджанов. Той обясни, че ще бъде дадена оперативна свобода на общинските партийни организации, но те трябва да се съобразят с политическата декларация, гласувана на последното заседание на Конгреса и с коалиционната рамка, която ще бъде обсъдена на днешното заседание. На въпрос дали АБВ е възможен коалиционен партньор, говорителят на партията отговори, че това е възможно само, ако се споделят леви политики и става дума за подкрепа на кандидатури и кметове, които са съобразили своята политика с левите стандарти. „БСП ще участва преимуществено с листи от БСП ЛЯВА БЪЛГАРИЯ и нейните досегашни коалиционни партньори. Листите ни ще бъдат обявени след края на юли”, заключи Атанас Мерджанов.

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови
X

Подкастът на OFFNews