БСП искат замразяване на възрастта за пенсиониране

Червените свикват конгрес в началото на април

OFFNews 25 януари 2015 в 15:58 3665 8

БСП искат замразяване на възрастта за пенсиониране

В началото на април БСП ще свика 48-я си конгрес. През февруари социалистите ще представя проект за пенсионна реформа.

Това стана ясно след проведение днес пленум, на който са разгледани приоритетите на парламентарната група през новия политически сезон, както и мерки за укрепване на социалистическата партия и засилването на позициите й в обществото. 

БСП е готова със свой проект за пенсионна реформа, обяви депутатът и бивш енергиен министър Драгомир Стойнев. В началото на февруари моделът ще бъде представен на социалните партньори.

„БСП трудно ще приеме увеличаването на стажа и възрастта на работещите", коментира Стойнев. Когато едни хора са се трудили, преживяли са промените на прехода, трудно биха понесли още едно увеличаване на възрастта, е основният мотив на червените. Те са категорични, че трябва да има замразяване на възрастта и гъвкави форми за пенсиониране.

Основни за БСП са Законът за народната просвета, данъчните закони и внасяне отново на закона за прогресивно подоходна облагане, законодателна дейност в здравеопазването. Лидерът на партията Михаил Миков заяви, че левицата ще участва активно в обсъждане за пенсионната реформа и законите, свързани с подобряване на съдебната власт.

Миков заяви, че темата за коалиция с АБВ за местните избори не е била обсъждана. Първо ще направим разговор с коалиционните си партньори, каза той.

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови
X

Подкастът на OFFNews