БСП вдига членския внос

OFFNews 21 декември 2014 в 20:25 8609 5

БСП вдига членския внос и предприема мерки за увеличаване на събираемостта му, реши днешният пленум на социалистите.

Зам.-председателят на НС на БСП Бойко Великов обясни, че в съответствие с устава на БСП, всяка година НС взема решение за размера на членския внос.

„Тази година предложихме една прогресивна скала за плащането му в зависимост от месечния доход, който получават нашите членове”, добави Великов. Той обясни, че се е наложило и допълнително решение, свързано с 10 % членски внос, внасян от всички социалисти, които са на публични длъжности.

„Целта е да увеличим значително събираемостта на членския внос и явното заявление, което трябва да се направи от социалистите чрез него”, обясни Великов. Той обяви, че през месец януари заседанието на НС на БСП трябва да приеме мерки за политическо и организационно укрепване на партията.

Председателят на партията Михаил Миков пък съобщи, че са приключили 12 отчетно-изборни конференции в различни общински организации. Остават да бъдат проведени още 8, а до момента има около 40% нови председатели и членове на общинските съвети. Миков съобщи още, че е приет правилник за функциониране на Младежкото обединение в БСП.

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови