"Атака": Писанчев лобира за ислямски център в България

Ако доказателствата на ДАНС са виедозаписи в компютър, да дойдат да арестуват и мен, призова Магдалена Ташева

Нели Чолашка 27 ноември 2014 в 10:39 3135 5

Магдалена Ташева

В момента в пленарна зала под етикета закрито заседание се разиграва фарс, чиято цел е да се изведат основания за изграждането на ислямски център.

Това обяви в кулоарите на парламента Магдалена Ташева от "Атака" час след началото на закритото заседание на парламента, на което шефът на ДАНС Владимир Писанчев докладва подробности за операцията от вторник срещу радикалния ислям в Южна България.

По думите и създаването на ислямски център е стара мечта на Бойко Борисов. Той искал да прави в столичния квартал "Малинова долина" ислямски център с ислямска болница и "всичко да бъде халал". Шефът на ДАНС подхвърлил тази идея днес пред депутатите и тя била подкрепена от съпредседателя на Патриотичния фронт Красимир Каракачанов.

"Щото видите ли Ахмед Муса Ахмед (арестуваният в Пазарджик имам - бел. ред.) бил продукт на обучението по ислям в чужбина, а ако имаме голям Ислямски център, той щял да усвоява някакъв друг ислям - по-кротък, по-приемлив за нашата цивилизация", коментира Ташева.

Каракачанов изтъкнал още факта, че 99% от българските мюсюлмани не изповядвали радикален ислям, а само 1% се обучавали в частни религиозни институции и той всъщност застрашавал националната сигурност.

Ташева посъветва Каракачанов да се просвети малко относно религиозните университети в Мека, Медина, Ал Асхар и Кайро, за да разбере, че те не са частни.

"Шефът на ДАНС е дошъл, разчитайки, че българските депутати са невежи и не знаят за какво става дума, да аргументира тази крайна цел - спешната необходимост да се изгради Ислямски център.

Вади доводи например видеозаписи на обезглавявания и други зверства, които той е снел от интернет или от фейсбук, и ни ги представя като аргументация. 

Трябва да се каже, че ако намерените видеозаписи и материали в компютрите на Ахмед Муса Ахмед със самото си присъствие са доказателство, то тогава МВР или ДАНС трябва да дойдат да арестуват мен и всички, които се занимават с изследване на практиката и идеологията на исляма.

Такива записи, включително и знамето на "Алкайда" би трябвало да имат и самият Писанчев в собствения си компютър, и в компютрите на неговите служители", атакува още Магдалена Ташева.

"Явно Ташева не си е пила хапчетата сутринта", каза след изслушването Красимир Каракачанов.

Според него няма нищо по-нормално от това българските мюсюлмани да се обучават за мюфтии в България, а не да ходят в арабските страни и да "им промиват мозъците".

По думите му това са 800 - 900 хиляди мюсюлмани, които трябва да се обучават религиозно според традициите в България.

Той уточни, че това е неговото лично мнение. 

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови