АБВ ще иска среща с финансовия министър

OFFNews 29 март 2015 в 14:43 3109 6

Снимка БГНЕС/Петко Налбантов

Георги Първанов

Близките дни АБВ ще поиска среща с финансовия министър Владислав Горанов, където народните представители, заедно с експерти от партията, ще потърсят отговор на поставените въпроси за дейности в сектора.

Това заяви на брифинг лидерът в оставка на АБВ Георги Първанов.

От АБВ публикуваха вчера отворено писмо с въпроси към финансовия министър Владислав Горанов с въпроси за емитирането на държавните ценни книжа на международните пазари.

"Дано нашите експерти да не са прави. Защото ако онова, което ние подозираме и което сме написали в писмото, ако подозренията ни се окажат верни, то тогава наистина ще имаме много тежък дебат. Но не искам да предопределям политическите решения, преди да сме получили отговор. Ако получим отказ, това също е отговор", коментира Първанов.

Той отново заяви, че подписаното партньорско споразумение с ГЕРБ не се изпълнява.

"Не виждаме диалог и това е по-малкият проблем. По-големият е, че не виждаме политики. Не очаквайте, че аз ще убеждавам АБВ да подкрепя политики, които се оказват грешни, които дават дефекти, буквално всеки ден. Така, че ние държим ръката си на пулса на обществото, опитваме се да реагираме така, както хората очакват от нас. И дали ще преосмислим своята позиция за подкрепата си към кабинета, това ще бъде решено на националната конференция на АБВ през април", коментира Първанов.

На конгрес в края на април АБВ ще гласува дали подалия оставка Първанов да остане лидер на партията и дали формацията ще продължи да подкрепя правителството.

Георги Първанов подаде оставка, след като депутатите му гласуваха "за" новия дълг от 16 млрд. лв. Ден по-рано лидерът на АБВ обяви, че е против този нов заем.

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови
X

Да помогнем на украинските деца!