АБВ гласува за лидер, очаква се да преизбере Първанов

Нели Чолашка 25 април 2015 в 07:15 3485 7

Георги Първанов, председател в оставка на АБВ.

АБВ ще проведе пряк избор за председател на партията днес - гласуването ще е като на национални избори - всеки ще гласува по местоживеене, ще е възможно да се даде глас и по елeктронен път.

Изборът е между трима кандидати - председателят в оставка и създател на формацията Георги Първанов; Стелиян Стефанов, председател на общинската организация на АБВ в Русе и Трендафил Величков, член на Изпълнителния съвет на партията и областен управител на Пазарджик.

Настоящият лидер хвърли оставка, след като парламентарната му група подкрепи поисканата от правителството възможност за нов дълг от 16 млрд. лв. и то ден, след като обяви, че ръководството на АБВ е решило да се гласува "против".

Националният съвет на партията прие за сведение оставката на Първанов и насрочи конгрес за 25 април, когато ще се гласуват номинациите за лидер. Георги Първанов каза, че ще участва в надпреварата, ако бъде номиниран.

Първанов ще гласува от 11:30 часа в клуба на АБВ в столичния квартал „Манастирски ливади-изток" ул. „Шарл Шампо" N18, съобщиха от пресцентъра на партията.

Стелиян Стефанов ще гласува в 11:00 ч. в клуба на АБВ в Русе на ул. „Котовск" N 1, ет. 5, а Трендафил Величков ще гласува в 11:00 часа в клуба на АБВ в Пазарджик, ул. „Константин Величков" N12, ет.2.

Зам. -председателят на АБВ и вицепремиер Ивайло Калфин ще гласува от 10:00 ч. в клуба на АБВ в столичния квартал „Люлин - 8", ул. "400".

Членовете на партия АБВ ще могат да гласуват за председател на партията и по електронен път.

Резултатите от гласуването ще бъдат обявени на конференцията на партията в неделя в НДК. Това е първият й конгрес след учредителния.

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови