Въпреки членовете си ГЕРБ управлява заедно с ДПС скандалната община Куклен

Ивайло Анев 26 август 2014 в 18:28 13375 11

Снимка Марица.бг

Арестуваният и.д. кмет Костадин Павлов (вдясно). Вляво е бизнесменът Стоян Анастасов - Джими

Въпреки волята на местните си активисти, партия ГЕРБ е наложила за кмет арестувания преди няколко дни от ДАНС Костадин Павлов, а той е поделил с ДПС властта в общината.

Куклен в момента се управлява от Илхан Кадир.

Той замества на поста арестувания за подкуп Костадин Павлов.

И Павлов, и Кадир никога не са печелили избори за кметския пост. Павлов заема поста след като предишния кмет е отстранен от служба. Кадир, който тия дни смени Павлов, идва на власт по същия начин.

Възходът на двамата е блестящ пример за сътрудничеството между ГЕРБ и ДПС по места и илюстрация как ръководството на партията на Бойко Борисов налага на власт съмнителни личности, въпреки съпротивата на местните активисти на партията.

Звездата на Павлов изгрява през 2010 г., когато местната организация на ГЕРБ го номинира за заместник на тогавашния кмет Димитър Сотиров.

През 2011 г. Сотиров печели на първи тур изборите като кандидат на Политически клуб "Тракия", като БСП не издигат претендент срещу него.

Костадин Павлов също влиза в общинския съвет с листата на Политически клуб "Тракия", въпреки че е член на ГЕРБ, а ГЕРБ е издигнала друг кандидат за кмет и друга листа за съветници.

Местната организация на ГЕРБ възроптава остро и гласува изключването на Костадин Павлов и баща му Георги Павлов. Формулировката е "нарушаване на устава" - защото се е явил на избори от друга политическа сила. Протоколът от заседанието на местната структура е изпратен до областния координатор на ПП ГЕРБ Димитър Лазаров (депутат в 41-ото и 42-ото НС). Отстраняване така и не следва. 

През 2012 г. Димитър Сотиров и другият му заместник Иван Апостолов са отстранени от поста за присвояване на особено големи суми. Костадин Павлов става и.д. кмет.

Местната структура на ГЕРБ отново иска изключването му от партията. Но следващия областен координатор на ПП ГЕРБ Здравко Димитров (депутат в 42-ото НС) отказва да направи това с мотива, че Павлов вече е кмет, при това одобрен от областния управител. Малка подробност е, че областният управител и областния координатор са един и същ човек - самият Здравко Димитров.

Докато е и.д. кмет Павлов първо си назначава заместник от БСП (Димитър Молдуванов), но после го сменя с човека на ДПС Илхан Кадир.

Сега, след ареста на Павлов, Кадир вече е кмет на Куклен.

Павлов беше арестуван и обвинен в злоупотреба при доставка на храни на детска градина в града и „Домашен патронаж” – гр. Куклен

Друго обвинение срещу него е, че е взел подкуп от 1200 лева, за да упражни натиск върху подчинените си, за да се реши обществена поръчка в полза на фирмата на бизнесдамата Надежда Минчева.

OFFNews се свърза с местната организация на ГЕРБ, за да попита член ли е в момента арестуваният и.д. кмет. Отговорът бе, че не може да ни бъде дадена такава информация и да се обърнем към София.

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови
За писането на коментар е необходима регистрация.
Моля, регистрирайте се от TУК!
Ако вече имате регистрация, натиснете ТУК!