Кадиев: Днес подарихме 5 милиона на един хазартен бос

Защо тогава се чудим, че хората ни мразят?

OFFNews 19 ноември 2014 в 22:24 69482 36

Георги Кадиев

Коментар на депутата от БСП Георги Кадиев в личния му профил във Фейсбук, след като днес парламентът гласува лотариите да не се облагат с данък. Само дни преди това с 15:1 гласа в бюджетната комисия депутатите от всички партии искаха да има данък върху игрите на късмета. Мнението им обаче внезапно се промени.

Публикуваме коментара на Кадиев 1:1.

Съжалявам, че парламентът днес направи поредна услуга на хазартните играчи, като не прие промените в закона за хазарта, които предложих. Законът всъщност подлагаше на облагане лотария, бинго и кено, които пропуснахме миналата година. 5 млн. лева подарък за един определен хазартен играч, които сега държавата щеше да си вземе.

Не разбирам ГЕРБ, от които 15 гласуваха "за", 15 "против", останалите се скриха. Ти им добавяш 5 млн лева приход за бюджета, те не искат? И то след като са ме подкрепили на бюджетна комисия. Какво се случи от нея досега? Бойко Борисов се разбра с когото трябва ли?

Не разбирам министерство на финансите, което просто го нямаше в парламента.

Не разбирам реформаторите- мисля, че само трима от тях гласуваха, и то шарено. Не разбирам ДПС, които групово гласуваха против, а уж са загрижени за бюджета. И не разбирам собствената си група, от която едва 10 колеги бяха в залата и ме подкрепиха.

Краен резултат:
Подарък от 5 млн лева за един хазартен играч, загуба за държавния бюджет и дълбоки съмнения в корпоративни зависимости на народни представители.

ЗАЩО ТОГАВА СЕ ЧУДИМ, ЧЕ ХОРАТА НИ МРАЗЯТ?

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови
За писането на коментар е необходима регистрация.
Моля, регистрирайте се от TУК!
Ако вече имате регистрация, натиснете ТУК!