Дончева: Българи-еничари обслужват ДПС

OFFNews 02 септември 2014 в 10:15 5260 4

"Българи-еничари за обслужването на Движението за права и свободи ще се намерят винаги", заяви лидерът на "Движение 21" Татяна Дончева в ефира на Нова Телевизия.

Тя не спомена кого визира с това определение.

"Дълго време се считаше, че левият електорат е абонамент на БСП. Абонаментът приключи и ще има възможност хората да избират", прогнозира Дончева развоя на предстоящите парламентарни избори.

Според нея "Движение 21" ще застане на старта със самочувствие, чиято кауза ще бъде промяната на олигархичния модел в българската политика.

Промяната на този модел ще стане "с нови хора, но не с детска градина, а сериозни хора".

Дончева заяви, че ако нейното движение влезе в парламента, е готова да работи с всички политически сили, но не и с ДПС, защото "обръчите на Доган удушиха българския политически и икономически живот". 

Тя допълни, че зад всички икономически, съдебни и административни проблеми стоят олигарси, обвързани с ДПС.

На въпрос дали новата лява алтернатива има реални шансове на изборите, Дончева бе категорична, че "Движение 21" не бива да се изхвърля в своя дебют, но уточни, че умишлено били определени кратки срокове, за да се справят с изискванията на закона за участие в изборите само парламентарните политически сили.

Въпреки това Дончева бе категорична, че "Движение 21" ще застане на старта като отбор със самочувствие, чиято кауза е промяна на олигархичния модел на българската политика „с нови хора, но не с детска градина, а сериозни хора”.

„Бихме работили и с ГЕРБ, и с Реформаторския блок, и с АБВ, и с БСП по различни неща”, допълни Дончева.

„Ние ще имаме две изисквания към ГЕРБ. Цветановщината, рекета върху бизнеса със силови структури, данъчни служители и т.н. второ – никакви котараци и кръгове с котараци, прибиране, парцелиране. И трето – назначенията в правителството и върха на администрацията трябва да бъдат на прилични хора с експертен потенциал. Не на неграмотни хора, които да стават началници и да не знаят какво да правят. Смятам, че ГЕРБ нищо ново не е научил и нищо старо не е забравил“, категорична бе Дончева.

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови