Шефът на ПСС вече не е в кома, възстановява се бавно след инцидента

Симона Костадинова 04 май 2015 в 17:02 4450 1

Методи Тодоров

Директорът на Планинската спасителна служба (ПСС) Методи Тодоров е изваден от медикаментозната кома, в която беше поставен след битов инцидент в началото на миналия месец.

Това съобщи за OFFNews председателят на Българския червен кръст (БЧК) Христо Григоров.

Вече няма опасност за живота на шефа на ПСС. Тодоров вече е в съзнание и е контактен. Той се възстановява, но с бавни темпове. 

Лекарите обаче не се наемат да дават прогнози дали Тодоров ще може да се върне към предишния си живот и да бъде напълно самостоятелен. Не е ясно колко ще продължи възстановителният процес.

"Хора като него заслужават да живеят живота си пълноценно", коментира Григоров и изрази надеждата си шефът на ПСС да се възстанови напълно.

Тодоров беше поставен в медикаментозна кома след инцидент в началото на април. Тогава той се подхлъзнал на стълбище и паднал, като ударил главата си. Инцидентът станал в базата на ПСС в Пампорово, където Тодоров бил в командировка.

Веднага след случилото се шефът на спасителите бил откаран в болницата в Смолян, а след това бил превозен с хеликоптер до ВМА-София. Там той претърпя животоспасяваща операция, след която лекарите са го поставили в изкуствена кома. 

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови