Убиха жена на пешеходна пътека в Бургас

OFFNews 25 април 2015 в 12:09 6216 14

Жена е била сгазена на пешеходна пътека в Бургас минути преди 12.00 часа. Тя е починала на място, съобщи Нова телевизия.

Шофьорът на камиона, ударил младата пешеходка, твърди че не я е видял. Инцидентът е станал по-малко от час след като в морския град приключи протест, призоваващ за повече внимание на пътя. Протестът бе по инициативата на сдружение SOS-ПТП „Не поставяй живота ни в риск”. Призивът е насочен към тези шофьори, които неправилно паркират своите автомобили най-вече по тротоарите и пешеходните зони.

Товарният автомобил е пътувал в посока от ж. к. "Меден рудник" към Промишлената зона.  Жената е пресичала на пешеходната пътека, която се намира на метри преди светофара, а вероятно друг автомобил е попречил на видимостта на шофьора.

„Не знам как се случи, не карах нито бързо, нито пък бях разсеян, просто не я видях. Не знам как се появи изведнъж, за жалост жената не е жива", каза шофьорът на товарния автомобил пред  Флагман.Бг.

В момента превозното средство се намира на метри от мястото на трагичния инцидент. Според очевидци на катастрофата, камионът е влачил тялото на жената по земята.

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови
За писането на коментар е необходима регистрация.
Моля, регистрирайте се от TУК!
Ако вече имате регистрация, натиснете ТУК!