Племенникът на Киро Японеца: Не съм стрелял по сина му

OFFNews 04 май 2015 в 09:14 5507 4

Кирил Кирилов - Киро Японеца обвини племенника си Георги Петров, че той е държал оръжието и е прострелял сина му Януш по време на конфликта, който се разигра в събота в квартал "Факултета".  

Георги Петров отрече да има нещо вярно в обвиненията в интервю за Нова тв тази сутрин. Не било вярно и че е замесен в наркотрафик.

"Срещу мен няма повдигнато обвинение, бях задържан за 24 часа, докато установиха къде съм бил през това време. Когато това се случи в квартала, бях в столичен мол. Питам тогава защо бях арестуван”, коментира Георги.

По думите му час преди инцидента Киро и синовете му са пребили семейството му. Петров научил за побоя по телефона. Тогава самият той се обадил на тел. 112 и подал сигнал. Когато Петров стигнал до "Факултета", там вече имало полиция. Той взел брат си и майка си, която е сестра на Японеца, и отишли при него, за да му поискат обяснения. Полицаите направили кордон пред дома на Японеца. В този момент пристигнали Киро и синовете му, излезли от автомобилите си и започнали да стрелят.

Относно финансовите възможности, с който разполага семейството, Петров заявява: "Мога да докажа доходите си, живея с 3000 лева на месец, а не като Киро Японеца - с милиони. Питайте него от къде са му парите и за наркотрафика. Той служи на силните на деня - която партия му плати, за да му пази интересите”.

След стрелбата Януш бе откаран и опериран във ВМА. Той е без опасност за живота. 

Конфликтът в ромската фамилия тлее от 2005 година. Племенникът на Кирилов работил за него, но се разделили и от тогава има вражда между тях.

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови