Ексклузивно Със сълзи: Свалиха Росен Желязков от председателското място в предпоследния ден на 49-ото НС

Пенсионер гърмя с пушка и се барикадира в къщата си (обновена)

OFFNews 23 септември 2014 в 07:27 2439 5

Полиция

Полицията успя да обезвреди барикадирал се в дома си психично болен мъж в с. Бузовград, Казанлък. 

62-годишният Ибрям е стрелял по деца с въздушна пушка, защото вдигали шум.

Първоначално появилата се информация, че има простреляно в ръката дете, не беше потвърдена. От МВР не съобщават за пострадали.

Пушката е иззета и ще бъде направена експертиза. Тя не била регистрирана в полицията, но експертиза ще покаже дали е от типа, който подлежи на задължителна регистрация в сектор КОС. Нервният стрелец не е криминално проявен, казаха от полицията. Той е задържан за 24 часа.

Инцидентът стана късно във вторник - около 22.40 часа. Операцията по задържането на стрелеца е започнала около 01:00 часа тази нощ, съобщи Нова телевизия. Акцията приключи рано тази сутрин, след като Ибрям сам излязъл от дома си и веднага бил задържан от служителите на реда.

Мъжът е пенсиониран работник от военния завод "Арсенал" в Казанлък. Сигнал в полицията подали съседи, които чули изстрел. Екипи на полицията са пристигнали на мястото мигновено и са започнали усилия по установяване на контакт с барикадиралия се мъж.

Негови съседи не потвърдиха информацията, че е освидетелстван като психично болен. Те обаче заявиха, че напоследък се е държал доста неадекватно и е избухвал и за най-дребно нещо. Изстрели са се чували редовно от дома му. Към момента все още не е ясно с какво оръжие е стрелял Ибрям.

Пред bTV кметът на с. Бузовград Михаил Янушев обясни, че Ибрям не е психичноболен. По думите му жителите на селото го познават като мъж с кротък нрав. Кметът обясни, че снощи е започнала свада между него и други жители на селото, с които Ибрям имал вражда от години. Скандалът е прераснал в сбиване, след което Ибрям е извадил оръжие, като е започнал да гърми. 

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови
X

Да помогнем на украинските деца!