Парична гаранция за мъжа, прегазил 4-годишния Паоло

ОFFNews 21 ноември 2014 в 18:05 4652 1

Окръжният съд в Стара Загора смени мярката за неотклонение на Георги Сапунджиев - от домашен арест на парична гаранция 1500 лева и забрана да напуска страната, съобщи Дарик. 

По-леката мярка бе наложена, след като адвокатът на обвиняемия Георги Георгиев пледира за това. Защитниците на семейството на загиналия Паоло не възразиха пред съда.

Георги Сапунджиев, който прегази с джипа си на 2 юни детенцето на пешеходната зона в Стара Загора, се призна за виновен по всички обстоятелства и факти от обвинителния акт. По делото са привлечени 14 свидетели, трима не се явиха в съда. Сапунджиев поиска съкратена процедура по делото.

В периода 1999 - 2011 година Сапунджиев има 7 нарушения на Закона за движение по пътищата, като три от тях са за превишена и несъобразена скорост.

По-рано през деня стотици старозагорци се събраха пред сградата на Окръжния съд и поискаха ефективна присъда за Георги Сапунджиев.

Четиригодишното момченце бе убито на 2 юни в началото на пешеходната зона на Стара Загора. 44-годишният Сапунджиев бе задържан, после настанен в болница, след като се оплака, че е бил бит. След това съдът му наложи мярка „домашен арест". Решението бе обжалвано от прокуратурата пред Апелативния съд в Пловдив, но той не уважи искането.

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови