Осемгодишно дете загина, а над 10 души са ранени при експлозия край Париж

OFFNews 31 август 2014 в 15:01 9615 3

Осемгодишно дете е загинало, а над 10 души са ранени при експлозия, срутила четири етажна жилищна сграда край Париж. Спасителните работи продължават, причината за инцидента не е изяснена.

Инцидентът е станал рано сутринта в град Рони су Боа в северните покрайнини на Париж: четириетажна жилищна сграда е рухнала при взрив с неизвестни причини, засипвайки обитателите. Пожарната откри безжизненото тяло на осемгодишно дете (засега единствената официално обявена жертва), но под отломките са издирвани още 12 души (7 възрастни и 5 деца). Други 11 са ранени, от тях трима са в тежко състояние.

Най-малко 150 пожарникари и 15 коли на "Бърза помощ" са пратени на мястото на инцидента. Експлозията се е чула в целия квартал, както разказват очевидци пред френските телевизии. Пострадали са и околните сгради.

Най-вероятната причина е повреда в газова инсталация на видимо остарялата сграда. Това твърди и френският вътрешен министър Бернар Казньов от мястото на инцидента. Никоя хипотеза обаче не е изключена, заявява той.

 

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови
За писането на коментар е необходима регистрация.
Моля, регистрирайте се от TУК!
Ако вече имате регистрация, натиснете ТУК!