Искър преля, обявиха бедствено положение в Мездра (oбновена)

OFFNwes 24 май 2015 в 23:48 8988 7

Снимка Архив

Пътят Е-79 бе затворен заради придошлите води на река Искър. Тя преля при село Моравица, съобщи пресцентъра на АПИ.

"Обявиха бедствено положение в Мездра", съобщи Николина Кътовска, кмет на общината, цитирана от "Фокус". "Наводнени са приземни етажи и мазета в Мездра".

Кметицата посочи, че валежите са били изключително интензивни и преливни към 20:00 часа, като в момента интензитетът им е намалял. Временно е било прекъснато движението по главен път Е-79, между Мездра и Враца, както и в участъка край Люти Дол. В момента движението вече е възстановено.

Паднала е подпорна стена в с. Воденец на четвъртокласен път и утре той ще бъде разчистен. Свлачище има и по второкласен път Ребърково – Люти брод. В момента по отстраняване на последиците от свлачището работят екипи на пожарната.

Жителите на врачанското село Воденец също са евакуирани заради прелелите води на река Искър.

Поройните дъждове, паднали в региона в последните 24 часа, буквално превърнаха пътищата в реки, съобщава местният сайт tribali.info.

Река Моравишка бара, която се влива в Искър, е излязла от коритото си. Движението е блокирано от полицията и в двете посоки на пътя между Враца и Мездра. Колоната от ТИР-ове и леки автомобили с всяка изминала минута става все по-голяма.

 За бедствието първо са съобщили от полицията в Мездра, които веднага са сигнализирали на колегите си от Враца да отбият движението.

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови