Две версии за убийството на Боби Белята, но МВР е затруднено

OFFNews 28 февруари 2015 в 13:53 6094 1

Светлозар Лазаров, главен секретар на МВР.

Полицията работи по две версии за убийството на Борис Борисов - Боби Белята. Едната криминален бизнес и интереси в сферата, а другата - по лични мотиви между криминално проявени лица.

Това заяви пред журналисти главният секретар на МВР Светлозар Лазаров. Той присъства на традиционна кушия в столичния квартал „Бенковски” по случай Тодоровден.

Той призна, че полицията среща трудности да установи с кого е бил на среща Боби Белята вечерта преди да бъде застрелян. Мястото е на броени метри от затворническото общежитие в Казичене, а там охраната се поема от лица, които излежават присъди, обясни Лазаров. Мястото няма видеонаблюдение и поради тази причина полицията все още не може да изясни кой е човекът, който е уговорил среща на Борис Борисов преди той да бъде застрелян.

Боби Белята бе разстрелян в четвъртък вечерта в София. Сигналът за убийство е получен на тел. 112 около 21.30 часа. Тялото му е намерено до колата му, в близост до бензиностанция край езерото в Казичене.

Министърът на вътрешните работи Веселин Вучков съобщи вчера, че има свидетел на убийството.

По време на вчерашното правителствено заседание премиерът Бойко Борисов призова МВР да не философства по цял ден, а да се стегне и да върши работа. Той смята, че ако бившият автомобилен състезател е бил в затвора, това нямало да се случи.

Попитан, дали през последните години МВР е проявявало интерес към Борис Борисов, по повод подозрения в участие в тежки криминални престъпления, Лазаров заяви: "Едва ли е удачно да коментирам какво са правили службите през последните години, но определено е работено по конкретни версии, свързани с конкретно тежко криминално престъпление. По обективни причини не е удачно да обясня за какво точно става дума".

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови