Вятърът и водната стихия погубиха петима

OFFNews 01 февруари 2015 в 18:39 14189 2

Снимка Булфото

Бедствено положение в Смолян.

Петима души загинаха във водната стихия и ураганните ветрове през последните 24 часа. Продължават да се повишават речните нива в страната и са възможни внезапни наводнения.

Около 16:40 часа днес е получено съобщение, че мъж на 47 години и момченце на 9 години от с. Илинденци, минавайки през река в местността "Щавен" в землището на селото, са паднали във водите й.

Мъжът и детето са починали от удавяне. По информация от полицията починалите са баща и син.

Засега няма резултат от издирването на 30-годишна жена, която днес е излязла сутринта да се разхожда с кучето си край градската река в Петрич и оттогава е в неизвестност, съобщи Георги Пармаков, директор на областната дирекция "Пожарна безопасност и защита на населението" - Благоевград.  Издирвателните действия ще продължат утре, каза той.

В събота 30-годишна жена почина заради паднало от ураганния вятър дърво върху лек автомобил „БМВ” на третокласен път между селата Ценово и Новград в област Русе.

Издирват се телата на двамата души, чиято кола е паднала в река Девинска.

При падането в реката хората са изхвърчали от автомобила. Към момента не са намерени телата на пътуващите в автомобила. Изчезналите в реката са семейство: мъж и жена на около 50-годишна възраст, каза пред агенция Фокус Красимир Шотаров, директор на „Пожарна безопасност и защита на населението” – Смолян.

Оценката за цялата страна е, че ситуацията постепенно се нормализира, заяви в Кърджали директорът на ГД "Пожарна безопасност и защита на населението" Николай Николов.

Той допълни, че в село Попово, община Болярово, ще бъдат надградени дигите така, че очакваното повишение на река Тунджа и на река Поповица да бъде поето.

Само за Бургас през днешния ден са приети над 300 сигнала за инциденти.

В област Варна ситуацията също се нормализира. Работи се по защитата на частни къщи.

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови
За писането на коментар е необходима регистрация.
Моля, регистрирайте се от TУК!
Ако вече имате регистрация, натиснете ТУК!
 
X

Подкастът на OFFNews