БНБ за Искров и дуета с Цветан Василев: Това не влияе нито на него, нито на нас

OFFNews 24 април 2015 в 13:13 3105 9

"Използваме случая още веднъж да заявим, във връзка с излъчен видеоклип в предаването „Господари на ефира”, че управителят на БНБ няма да се поддаде на каквито и да е опити за натиск и отклоняване на общественото внимание и във всичките си действия се е ръководил от върховенството на закона."

Това се казва в прессъобщение на БНБ по повод дуета на управителя на БНБ Иван Искров със собственика на Корпоративна търговска банка Цветан Василев.

Запис от изпълнението бе предоставен от адвоката на банкера на предаването "Господари на ефира" по Нова тв и излъчен снощи.

От него се вижда как обвиняемият по делото "КТБ" и управителят на Централната банка пеят прегърнати народната песен "Назад, назад, моме Калино".

Партито е било в началото на 2014 г.

Преди дни банкерът Цветан Василев обяви за наличие на зависимости на управителя на БНБ Иван Искров от прокуратурата, "за да не станат обществено достояние замразени разработки, свързани с него и с преводи към банка на остров, чиято централа е в Африка?! Или пък за друга забежка на гуверньора, забелязана от бдителните очи на тези, към които е "пришита" прокуратурата", обяви финансистът.

От своя страна управителят на БНБ Иван Искров пък посочи, че КТБ е източена и още от есента обвинява бившия си приятел, че е изпълнил поръчка на ДПС и прокуратурата за срутването на банката.

В коментар по случая от БНБ днес пишат още: "Никакви събития от неофициален характер, сред поканените на които е бил и управителят на БНБ, не са влияели и няма да повлияят на принципната и последователна позиция на централната банка".

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови
За писането на коментар е необходима регистрация.
Моля, регистрирайте се от TУК!
Ако вече имате регистрация, натиснете ТУК!