11 проверки в болницата с пребитото бебе, отнемат правата на акушерката

OFFNews 24 април 2015 в 19:50 15121 34

Столичната болница „Софиямед”, чиято служителка Емилия Ковачева преби бебе на 4 дни, е била обект на 11 проверки след жалби на пациенти от създаването си до март тази година. Това съобщиха от Изпълнителната агенция „Медицински одит” за бТВ. 

По данни на прокуратурата около 2:00 часа сутринта на 18 април акушерката Емилия Ковачева е удряла с юмруци и със стъклено шише за хранене, опитвала се е и да души новородено момиченце. Действията ѝ, запечатани от охранителна камера, втрещили разследващите инцидента.

В четвъртък вечерта, след като информацията за инцидента бе огласена публично, от „Софиямед” излязоха с писмена позиция, с която съобщиха, че акушерката е уволнена, а от болницата първи са съобщили за инцидента.

Според информацията на болница „Токуда”, където бебето бе транспортирано в тежко състояние с черепно-мозъчна травма, твърдят, че те са подали сигнала до прокуратурата.

Проверката на Агенцията „Медицински одит” по този случай все още тече. 

Три от проверките са извършени в клиниката на „Софиямед”, една – в Спешното отделение и шест в самата болница – в Хирургичното отделение, в Неврохирургията и в Акушеро-гинекологичното отделение.

Съсловната организация на професионалистите по здравна грижа най-вероятно ще отнеме за 3 години правата на акушерката. 

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови
За писането на коментар е необходима регистрация.
Моля, регистрирайте се от TУК!
Ако вече имате регистрация, натиснете ТУК!