Ексклузивно Със сълзи: Свалиха Росен Желязков от председателското място в предпоследния ден на 49-ото НС

Яйца летят по ДКЕВР, националисти на протест за цената на тока (снимки)

ОFFNews 01 октомври 2014 в 13:18 3935 16

Снимка Симона Костадинова

Лидерът на НСФБ Валери Симеонов пред сградата на ДКЕВР.

Активисти на партия "Атака" замеряха с яйца сградата на Държавната комисия по енергийно и водно регулиране (ДКЕВР) в центъра на столицата, докато енергийният регулатор провежда второто си заседание за увеличение на цената на тока за всички потребители.

И след снощното си съвещание ДКЕВР не излезе с окончателно решение за размера на увеличението, макар че новите цени трябваше да влязат в сила от днес, 1 октомври. 

Протестиращите от "Атака" влязоха в пререкания с полицаите, охраняващи сградата на бул. "Дондуков", и се опитваха да влязат вътре. По време на демонстрацията лидерът на партията Волен Сидеров държа реч, качен върху автомобил.

Малко след 12 ч към сградата на регулатора потеглиха и над 60 протестиращи от други две националистически формации - НФСБ и ВМРО, които са обединени в "Патриотичен фронт". Междувременно атакистите се оттеглиха от сградата на ДКЕВР и така не се стига на среща между двете протестиращи групи. 

Хората на ВМРО и НФСБ също протестираха срещу увеличението на тока, което по думите им е ненужно и дори е " посегателство върху дохода на българите". 

На демонстрацията присъстваха лидерът на ВМРО Красимир Каракачанов и този на НФСБ- Валери Симеонов. Заедно с тях бе и евродепутатът Ангел Джамбазки, който изрази мнението си, че скъпият ток идва американските централи и настоя да бъдат развалени всички договори с тях.

Според "Патриотичния фронт" новото увеличение на цента на тока е политически ход, който се прави в последните дни на служебното правителство. Националистите смятат, че това има за цел да снеме отговорнността за повишението от следващия кабинет, който според тях ще бъде на ГЕРБ.

Движението в района на бул. „Цар Освободител” и бул. „Дондуков” бе блокирано за кратно, но благодарение бързите действия на Ангел Джамбазки, който направляваше колите, то бързо бе възстановено.

След това обаче на моменти се образуваше задръстване заради излезли на платното демонстранти.

По-рано днес в сутрешния блок нa bTV министърът на икономиката и енергетиката Васил Щонов коментира, че се очаква повишението в цената да е 9,8%.

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови
За писането на коментар е необходима регистрация.
Моля, регистрирайте се от TУК!
Ако вече имате регистрация, натиснете ТУК!

 
X

Да помогнем на украинските деца!