"Циганите трябва да имат своя държава, в която да се изселят"

ОFFNews 02 юни 2015 в 19:53 19414 37

Павел Чернев.

"По принцип не възприемам тезата за интеграция. Интеграция означава някой, който стои от вън да бъде въведен в дадена ситуация и да му бъдат направени отстъпки и внушения, така че той да заработи като част от обществото. Циганите трябва да бъдат обособени да получат правото да имат своя държава, в която да се изселят".

Това заяви лидерът на партия "Свобода" Павел Чернев пред "Фокус", като добави, че 25 години наред поколения цигани не се интегрират в обществото. Изходът е само един - сегрегация.

"Напротив, продължаваме да полагаме някакви безумни усилия по интегрирането им. Продължават да се харчат безумни пари по интеграция, вследствие на това получаваме Гърмен, Катуница и десетки инциденти. Значи нещо не работи в системата интеграция", смята той. 

Според него футболните агитки най-бързо се организират и са най-реактивни, но не представляват справедливостта.

„Това обаче не трябва да измества фокуса на абсолютната несправедливост на политическата демократична система, която в момента функционира. Това, че едни хулигани в момента отиват да накажат други хулигани, не трябва да измества центъра от това, че няма социална справедливост по отношение на различните етнически групи в страната ни”, каза още Чернев.

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови
За писането на коментар е необходима регистрация.
Моля, регистрирайте се от TУК!
Ако вече имате регистрация, натиснете ТУК!

 
X

Да помогнем на украинските деца!