Цацаров, дай оставка, че ще дойда с 300 ходжи-екзорсисти

ОFFNews 25 ноември 2014 в 18:35 16239 6

Недим Генджев (по средата), докато произнася клетва срещу съдията от Софийския апелативен съд Стефан Гроздев.

Снимка Сергей Антонов

Недим Генджев (по средата), докато произнася клетва срещу съдията от Софийския апелативен съд Стефан Гроздев.

"Главният виновник за цялата работа (с радикалния ислям в страната) е Цацаров. Колко жалби сме пуснали, а той не реагира. Него го командва един, когото наричат „кой-кой-кой-кой-кой“, на него Цацаров му вика „шефе“. Цацаров вика „Аз съм готов да подам оставка“ - ами подай, за да не дойда другата седмица пред главна прокуратура с 300 ходжи-екзорсисти и да се моля за неговата оставка".

Това заяви бишвият главен мюфтия Недим Генджев пред bTV, като допълни, че сезира от 2 години Цацаров да анулира реистрацията на Мустафа Алиш Хаджи, защото бил регистриран с фалшиво решение.

"Но той мълчи, защото онзи „кой-кой-кой-кой-кой“ му забранява да анулира. Защото има една политическа партия, която стои зад Мустафа Алиш Хаджи, която се казва ДПС, но нали знаете какво значи това - "Делян, Павел и Сава", каза той.

Имами-фундаменталисти

Генджев изтъкна, че 331 джамии в страната са без имами, което значи, че в тях отиват да проповядват фундаменталисти, които "говорят глупости".

Той заяви, че е обикалял циганските гета в големите градове, но като цяло никой не знае какво се случва там, защото хората били бедни и много по-лесно се повлиявали от това, което им се говорело. Радикалният ислям обаче не идвал само от местна почва, ами се привнасял и от бежанците.

„Отидете в центъра, на „Цар Симеон“. Там има едни тъмни, брадати физиономии. Човек да го е страх нощно време да мине през тази улица. 14 хиляди бежанци има в България, а те половината не са сирийци. Познавам сирийци, те са изключително интелигентни и работливи, а тези тук са други образи“, категоричен е той.

Имоти в Турция

"От целия Висш духовен съвет на Мустафа Алиш Хаджи нито един няма недвижим имот в България. Те са 30 души, а нямат нито една гарсониера. Имат в Турция, в Бурса. Така разберете на кого служат тези хора. Сезирал съм Цацаров и за тази работа, че въпросните хора нямат имоти тук, регистрирани са с фалшиво решение, разбунват страната и бягат в Турция", заяви бившият главен мюфтия.

Той отрече да е проклинал съдията от Софийския апелативен съд Стефан Гроздев, като каза, че само е помолил всевишния да го накаже, ако е съгрешил.

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови
X

Да помогнем на украинските деца!