Цацаров: В затвора няма "голяма риба", защото не сме заложили "големи мрежи"

OFFNews 01 февруари 2015 в 11:44 5923 9

В затвора няма "голяма риба", защото до момента не са залагани „големи мрежи”, каза главният прокурор Сотир Цацаров пред Нова телевизия.

Той обаче обясни, че работи по въпроса и е възможно до края на годината да има резултати.

"Поискали сме имунитетите на депутати и ги имаме. В момента те са в съда. Плетем мрежи за големи риби", каза още Сотир Цацатов.

Главният прокурор коментира и случая с изчезването на Петко Сертов:

"Не може ли човек да изпадне в положение, в което да запали колата и да обикаля по Черноморието? На мен ми се е искало да го направя. Не знаем какво е в душата на Петко Сертов. И понеже е бивш шеф на ДАНС, направихме световна конспирация", каза Цацаров.

По думите му МВР няма да вдигне хеликоптери за всеки изчезнал български гражданин, както го направи за Петко Сертов: „Това стана в резултат на истерията”.

"Доказа се, че не е отвлечен. Дайте да не ровим какво е някому в душата", добави Цацаров.

Главният прокурор подчерта, че нищо не пречи инициалите ДП от тефтерчето на Златанов да са на Делян Пеевски. Той допълни, че първоначално Златанов е искал да признае и разкрие всичко, като в замяна е искал условна присъда.

"После се е явил защитник, който е казал, че подсъдимият няма да говори. Филип Златанов предпочете мълчанието", каза Цацаров.

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови
За писането на коментар е необходима регистрация.
Моля, регистрирайте се от TУК!
Ако вече имате регистрация, натиснете ТУК!