Френският посланик пита каква ябълка е прокурор Боряна Бецова

ОFFNews 26 февруари 2015 в 21:48 6901 11

Посланикът на Франция в България Ксавие Лапер дьо Кабан написа пост в Туитър, гласящ "Боряна Бецова, каква ябълка е?"

Бецова е прокурорката, която не поиска да разследва Делян Пеевски и майка му Ирена Кръстева, след като "Протестна мрежа" подаде сигнал срещу него. Тя е и обвинителят, наблюдаващ как тече проверката срещу членове на същата организация.

Вчера се разбра, че Националната агенция за приходите започва проверка на доходите на четирима членове на „Протестна мрежа“ по искане на Софийската градска прокуратура.

Причината за проверката е сигнал на собственика на ПИК Недялко Недялков през ноември след протеста на организацията пред Съдебната палата по повод преправените инициали Д.П. на 10 в тефтерчетата на Филип Златанов.

Агенцията е изискала документи от Антоанета Цонева, Николай Стайков, Константин Павлов и Асен Генов за всички придобити доходи, имущество, отпуснати или взети кредити и получена безвъзмездна помощ през последните 4 години.

Ксавие Лапер дьо Кабан стана известен в българското общество с разкритията си по делото "Белведере" и с изказването си, че в родната ни съдебна система има "гнили ябълка"

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови
За писането на коментар е необходима регистрация.
Моля, регистрирайте се от TУК!
Ако вече имате регистрация, натиснете ТУК!