Убиецът от Лясковец поиска да бъде пуснат под домашен арест

OFFNews 18 септември 2014 в 19:18 4122 5

убитият командос Емил Шарков

Петко Петков от Лясковец, който е обвиненен в убийството на командос Емил Шарков и раняването на други трима, е поискал от съда мярката му за неотклонение да бъде променена от задържане под стража в домашен арест или парична гаранция.

Петков в момента се намира в затвора в Ловеч и е изпратил искането си за по-лека мярка чрез своя адвокат Иво Пазарджиев в Окръжния съд във Велико Търново, съобщава БНР.

Адвокат Пазарджиев е на мнение, че от събраните досега по досъдебното производство доказателства не можело да се направи обосновано предположение, че Петков е извършил престъплението, в което е обвинен.

Защитникът смята още, че нямало опасност Петков да се укрие или да извърши друго престъпление и затова мярката му за неотклонение трябвало да бъде променена в домашен арест или парична гаранция.

Петков и майка му Стефанка заведоха дело в Европейския съд в Страсбург миналата седмица. Те смятат, че при акцията на баретите, провела се на 14 март в семейното жилище в Лясковец, са били нарушени техните човешки права.

Стефанка Петкова води дело и срещу МВР за щетите, нанесени на апартамента при спецакцията.

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови