Русенец прати колет с камъни от нов булевард на Жан-Клод Юнкер

OFFNews 29 май 2015 в 15:55 10345 13

Русенец прати колет с камъни от строителството на булевард в града на Жан-Клод Юнкер. Бойко Никифоров иска експертно мнение от Брюксел дали материалите са подходящи за европейска улица, съобщи БГНЕС. 

Инициативата на председателя на сдружение "Бъдеще за Русе", който смята, че материали за изграждането на бул. "Тутракан" са некачествени. Никифоров обяснява, че според строителни специалисти става дума за отпадъци от кариери от времето на соца, които тогава са се изхвърляли на боклука.

Зтова изпращаме на г-н Юнкер лично едно малко колетче той да вземе съответните мерки и да пита специалисти от Европа годни ли са тези материали за слагане в магистралите на Европа. Ако прецени, че са годни, значи всичко е ок, магистралата и бул."Тутракан ще работят безотказно, ако установи, че не са годни, нека да прекрати това безобразие. Защото те вероятно се влагат във всички магистрали в България", заяви Бойко Никифоров.

Кметът на Русе Пламен Стоилов пък съобщи, че е изпратил писмо, с което е сезирал главния прокурор и председателя на ДАНС за действията на Никифоров.

"Обвиненията са безпринципни и те са както към мен, така към цялата община и всички русенци. Това е човекът, който е против всички инфраструктурни проекти в града. Още вчера съм поискал от Главна прокуратура и ДАНС проверка относно лицето Бойко Никифоров за това, че със своите действия, които са абсолютно необосновани, без никакви доказателства, уронва престижа както на Русе, така и на България. С действията си създава предпоставка за блокиране на еврофондовете, което по смисъла си ще бъде сериозна щета не само срещу община Русе, но и срещу цялата страна. Крайно време е такива хора, които търсят евтини политически изяви, да дават обяснение и да им се търси отговорност", заяви Пламен Стоилов. 

Той е категоричен, че проектът е защитен по всички правила пред програмата ТСГ Румъния-България, минава съответния мониторинг.

Проблемните участъци, които се бяха появили преди два месеца, бяха в района на Пухлево дере, където е най-ниската точка от целия обект. 

"Самият район е характерен с честите заливания на стария път, който беше на мястото. Там имаме наличие на много големи подпочвени води, дори при високи нива на река Дунав, те се вдигаха и има постоянно заблатяване. В момента проблемът там е решен с полагането на льосоциментови настилки, с полагането на трошен голям ломен камък, който трябваше да заклини и си свърши своята задача, и оттам нататък имаме изцяло ново легло от баластова настилка. Така че мисля, че проблемът е изцяло решен и там няма да има второ пропадане", коментира зам.-кметът по устройство на територията Димитър Наков.

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови
За писането на коментар е необходима регистрация.
Моля, регистрирайте се от TУК!
Ако вече имате регистрация, натиснете ТУК!