Производител на месо за дюнери се оплака от рекет от Агенцията по храните

OFFNews 19 май 2015 в 22:22 13287 12

Един от най-големите производители на пилешко месо за дюнери се оплака от изнудване от страна на Агенцията за безопасност на храните.

В средата на миналата година Агенцията по храните затваря цеха за пилешко месо заради неспазване на хигиената. Ръководството на фирмата обаче е на мнение, че инспекторите са превишили правата си и подават жалба в полицията, съобщава bTV. 

Година по-късно в обектите на фирмата идва нова проверка и следва ново затваряне на цеха. Сред основните забележки на инспекторите са били силно замърсени стени, които според изпълнителния директор на фирмата Александър Блажев това са обичайни за процеса замърсявания, които са леки и се отстраняват лесно.

Сред констатациите на Агенцията била и липсата на топла вода в цеха, което според Блажев не е вярно, тъй като топлата вода идва, след като се източи малко.

Според създателя на фирмата Аладин Харфан истинската причина за случващото се е неуспешен опит за рекет от страна на Агенцията по храните от миналата година.

Поискаха ми 10 000 лева и казаха, че иначе ще затворят производството за един месец. На следващия ден таксата скочи на 10 000 евро и аз отказах – утре ще поискат 20 - 30, обяснява Харфан.

Други големи търговци на дюнери потвърждават, че има насочен атака от Агенцията към фирмата на Аладин, тъй като са били предупреждавани от инспектори да не купуват месо от него.

Някои от тях също се оплакват от рекет от страна на Агенцията по храните.

Директорът на Агенцията Пламен Моллов е категоричен, че тези твърдения са абсолютна клевета.

Имаше разследване на службите, но то завърши без резултат, подчерта той.

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови
За писането на коментар е необходима регистрация.
Моля, регистрирайте се от TУК!
Ако вече имате регистрация, натиснете ТУК!