Плевнелиев: Метрото е от полза и за България, и за Европа

OFFNews 02 юли 2015 в 18:58 2757 7

Снимка БГНЕС

Огромни са ползите от софийското метро не само за столичани, а и за цялата страна, и за Европа, защото чрез метрото правим връзка с обекти от национално и европейско логистично значение. Осигурява се по-добра връзка с европейски, национални и местни транспортни мрежи.

Това заяви президентът Росен Плевнелиев, който връчи държавни отличия на шефа на „Метрополитен“ Стоян Братоев и инженери, участвали в подготовката на проектите за столичното метро.

Братоев беше награден с орден „Стара планина“ първа степен. Медали „За заслуга“ пък получиха инж. Кирил Зайков, инж. Валентин Тодоров, инж. Димитър Тодоров и инж. Божидар Божинов.

Модернизацията на България е без алтернатива. В последните години сме свидетели на изграждането на модерна инфраструктура, което се е превърнало в кауза на българските институции. Обществото, общините и правителството заедно са посветени на модернизацията на инфраструктурата, подчерта Плевнелиев.

Той посочи, че в момента общата дължина на линиите на метрото е 39 км и има 34 функциониращи метростанции.

На прав път сме нашата столица да стане много по-екологична, зелена, достъпна. Метрото е незаменим фактор като главна транспортна артерия на София. Благодарение на него столицата ни е по-атрактивна дестинация за живот, бизнес и култура, каза държавният глава.

Снимка: БГНЕС

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови