Пет месеца условно за проф. Драганов заради "водка с таратор"

OFFNews 23 април 2014 в 20:40 3208 5

Проф. Драгомир Драганов беше осъден на 5 месеца условно с 3-годишен изпитателен срок за каране на кола в пияно състояние.

На преподавателя от Софийския университет е наложена забрана да шофира 14 месеца, както и глоба от 100 лв, съобщава вестник "24 часа".

На 5 април Драганов беше спрян от автопатрул в района на Киноцентъра в софийския кв. "Бояна". Тъй като е бил видимо пиян, катаджиите направили проба с дрегер, който отчел 2,44 промила.

След като установили, че е употребил солидно количество алкохол, униформените го качили в патрулна кола и го откарали в ареста на Шесто РПУ.

Пред bTV професорът призна, че е изпил "100 грама водка с таратор" преди да седне зад волана.

Преди няколко месеца пък студенти разпространиха клип, в който се виждаше ясно как Драганов е пиян и в Софийския университет.

Преподавателят по история в Софийския университет излиза в пенсия на 1 юли.

На 7 април от пресцентъра на Алма Матер уточниха пред OFFNews.bg, че предстоящото пенсиониране на преподавателя не е свързано със случая с таратора.

Проф. Драганов е достигнал пенсионна възраст и всеки преподавател, достигнал тази възраст, се пенсионира, допълниха от пресцентъра.

Доколкото знам то се отнася за 10-15 колеги, не само за мен, защото съм на 65 години и половина. Разбирате ли? Просто не ме оставят да си довърша учебната година, но така са решили. Така е решило началството, така приемаме ние, поданиците – коментира пред bTV проф. Драганов.

Ректорът просто ми го съобщи. Нищо повече. Какво да ми каже? Дошло си е времето, заслужавам почивка, допълни преподавателят.

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови