Общински съветници строят до плажа Корал, въпреки забраните

OFFNews 02 юли 2015 в 08:53 2411 4

Общински съветници строят в близост до плажа Корал, въпреки забраната за строеж през лятото, издадена от местния парламент в Царево.

Фирмата, която гради комплекса, е собственост на Ангел Цигуларов и Георги Атанасов, съобщи Нова тв.  

Според Цигуларов той лично предлагал забраната за строителство в Царево да влезе в сила не от 30-ти юни, а още от началото на месеца. Отказа обаче да обясни защо лично той нарушава ограничението. 

Кметът на Царево Георги Лапчев, който също е от ГЕРБ, преди време наложи санкция на своите съпартийци нарушители – 2 000 лева. В медиите се появи информация, че това е по-малката глоба, която се полага на физически лица, вместо доста по-голямата за юридически. 
„Не е вярно,че съм наложил глоба на фирма като за физическо лице. След законоустановения срок ще бъде издадено наказателно постановление с десетократно по-висока сума от цитираната”, заяви обаче той. „Община Царево прави регулярни проверки,както по Закона за устройство на територията,така и по всички останали закони и всички виновни биват наказани без значение техния статут в обществото и заеманата длъжност”, твърди Лапчев. 

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови