Ненчев: Орхан Исмаилов остава зам.-министър на отбраната

OFFNews 23 ноември 2014 в 13:12 6003 4

Николай Ненчев.
Николай Ненчев.

"Не смятам, че Орхан Исмаилов ми е проблем. Точно обратното – мисля, че е едно много добро и точно попадение с оглед на всички онези качества, които този млад мъж притежава", каза министърът на отбраната Николай Ненчев пред БНР.

Той допълни, че има уговорка за среща утре с лидера на НФСБ, където ще го помоли да разбере истинските аргументи за оставката на Исмаилов, защото досега не е чул нито едно съществено основание.

"Орхан Исмаилов дори не е член на Народна партия „Свобода и достойнство“. Ще поискам от Корман Исмаилов удостоверение, в което да е видно това. Това не са сериозни аргументи. Вероятно утре ще имам среща с Валери Симеонов, за да го помоля да ми представи конкретни факти и аргументи, които да подкрепят неговата теза", каза министърът.

Според него целият проблем се корени в името на Исмаилов, което е проява на опасна нетърпимост.

По думите му очакванията за глобалната сума, която ще похарчи българската армия догодина за отбрана, са за бюджет в рамките на 1,25 – 1,3 млрд. Той посочи като голям проблем превъоръжаването на армията.

Ненчев е категоричен, че няма преки доказателства, че български граждани се бият на страната на "Ислямска държава".

Той засегна и ангажиментите на страната ни спрямо НАТО, като обясни, че действията ни често са противоречали с поетите отговорности и решения, свързани със съюза. Министърът заяви, че в Брюксел дори му е било намекнато, че има съмнения, че България ще продължи да изпълнява поетите ангажименти.

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови