"Мис България" разказва за почивките си на море с Борис Немцов

OFFNews 04 март 2015 в 16:37 9142 4

Снимка Фейсбук

"Мис България" 2009 Антония Петрова е една от малкото българки, които познават лично политика Борис Немцов. Днес, дни след смъртта му, тя определя опозиционера като изключително земен, духовит и позитивен човек, със силна харизма. Антония разказва, че покрай съпруга й Александър Бередин били близки приятели с опозиционера. 

"С Борис Немцов се запознахме през 2006 година на една почивка в Египет. Всеки февруари се организира руски спортен фестивал в Египет. Моят съпруг е сърфист, както и Борис. Поне 5 години сме били заедно на почивки", разказа в студиото на Нова телевизия Антония Петрова.

"Познавам дъщеря му, Жана, която е на моите години, родена е през 1984 година. Познавам и следващата му съпруга, но сегашната му приятелка не я познавам”, поясни "Мис България" 2009.

Миската подчерта, че Немцов никога не се е страхувал за живота си и категорично отказвал да се възползва от услугите на охранители.

„Той правеше впечатление със своята непринуденост. Борис беше изключително позитивен човек, беше открит в общуването си с хората. Той по-скоро се шегуваше със ситуацията, никога не е проявявал страх, отказваше да се движи с охрана", добави тя.

Според нея поне от 8 години Борис Немцов не е истинският лидер на опозицията, "но неговата фигура била толкава ярка, че хората продължават да го следват".

"Мястото, където беше убит Борис Немцов, е изключително популярно, една от точките, които са най-наблюдавани в Москва и за мен е учудващо, че при толкова много камери единствената информация е, че убийството е извършено от бял автомобил", казва Петрова и недоумява как няма свидетели на инцидента.

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови