Местят трамвая при Руски паметник, 11 месеца ремонт на "България"

OFFNews 24 април 2015 в 08:47 11096 12

Йорданка Фандъкова

Снимка БГНЕС/Боби Тошев

Йорданка Фандъкова

Предстои ремонт на Руски паметник. Там ще бъде направена цялостна реконструкция, включваща подмяна на ВиК мрежата - канализацията там е от 1918 г. и не е подменяна от тогава. След ремонта при Руски паметник вече ще се движи "зелен трамвай", а релсите ще бъдат преместени, за да може да се изгради истинско кръгово кръстовище.

Планът за тази част от ремонтите в София разказа кметът на столицата Йорданка Фандъкова пред bTV тази сутрин.

"Зелен" трамвай означава, че мотрисите вече ще се движат върху трева, а не върху бетон, а идеята е всички трамваи в София да станат такива.

Трамвайната линия при Руски паметник ще се премести, трамваят ще се движи двупосочно откъм бул. "Скобелев". Целта е да направим истинско кръгово кръстовище там, обясни, кметът Фандъкова.

Вече започна първият етап на реконструкцията на на бул. "Цариградско шосе". След 1 юни ще започне и ремонтът на участъка между алея "Яворов" и 4-ти км.

На 20 април започна и ремонтът на Околовръстен път до моста над река Искър, който трябва да завърши до 15 септември, каза още Фандъкова.

За да не бъдат блокирани едновременно ключови булеварди на София, ремонтът на "Гешов" и "България" ще започне след отварянето на "Черни връх" и Руски паметник. Ремонтът на "България" ще продължи 11 месеца по план. Това е нов обект, ще бъде тежък обект и ще има затруднения в движението, предупреди кметът на София.

Започналата реконструкция на последната част от пешеходната зона на бул. "Витоша" ще приключи до 30 юни, а от 1 юни започва ремонтът на булеварда в частта от НДК до Южния парк. Там ще бъдат подменени трамвайните релси, тротоарите, осветлението и ще бъде направено озеленяване.

Планът за залесяването на София предвижда засаждането на 800 дървета.

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови
За писането на коментар е необходима регистрация.
Моля, регистрирайте се от TУК!
Ако вече имате регистрация, натиснете ТУК!