Масови уволнения в БДЖ заради кражбите на гориво

Ивайло Анев 27 януари 2015 в 10:33 6652 15

"През миналата година са хванати 64 души заради кражба на нафта. Ще отстраним всички такива лица."

Това заяви ръководителят на БДЖ „Товарни превози” Любомир Илиев пред Нова телевизия. 

Според него темата с кражбите на нафта в БДЖ не е нова.

Ръководителят призна, че от 2012 година до 2014 година сметката на БДЖ „Товарни превози” за гориво е скочила с два милиона лева – по милион на година. Петър Бръснаров от звеното, което трябва да бори кражбите в БДЖ, обясни, че наистина консумация на нафта в превозвача се е повишила с близо 2 цистерни месечно. Данните са за 2014 година.

"Всички лица, които са показани в репортажа на Нова телевизия, предизвикал скандала, ще бъдат дадени на прокурор", закани се Илиев. И добави, че ще има още по-мащабно разследване.

Оказа се, че човекът, който на практика е физическата връзка в кражбите на гориво от влаковете, вече е хващан за същото нещо и още продължава да работи в БДЖ.

По думите му стоката сигурно се пласира на частния пазар, чрез дилъри. И уточни – от 83 GPS устройства на гарите, които всъщност дават информация за горивото, половината са махнати.

"В „Товарни превози” още от 2008 година разходите за милиони си растат – с по два-три милиона лева на година. Извънредното работно време в БДЖ „Товарни превози” годишно например е 1,2 млн. лева. За мен това означава надписване", каза още Любомир Илиев.

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови
За писането на коментар е необходима регистрация.
Моля, регистрирайте се от TУК!
Ако вече имате регистрация, натиснете ТУК!