Започва ремонтът около НДК

OFFNews 22 август 2014 в 10:47 4466 5

Започва ремонтът около Националния дворец на културата. Ремонтните дейности ще започнат с реставрация на фонтана и каскадите, съобщиха от Столична община, цитирани от bTV.

От вчера е започнало поставянето на строителна ограда на обекта.

Парковото пространство около НДК, каскадите и фонтанът са изградени в началото на 80-те години на миналия век. През годините са извършвани само частични ремонти на различни обекти.

Ремонтните дейности, които започват сега, предвиждат частично възстановяване или подмяна на настилките от гранитни плочи, подмяна на ивиците от бял врачански камък с лайсни от бял мрамор, както и възстановяване и създаване на нови участъци с настилки от червен паваж.

В ремонта е включено и пренареждане на всички настилки от червен паваж в детския сектор.

Проектът за реконструкцията на фонтана и каскадите е изготвен на базата на конструктивно обследване, като проектантите са включили и предпазни парапети за обезопасяване, каквито нямаше до момента.

Предвижда се да бъдат засадени и нови цветя, да се засадят нови дървета и да се изградят нови редици жив плет по границата на парка. Ще бъде изградена автоматизирана поливна система и ще бъде поставено ново парково осветление.

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови