Да помогнем на Ивалена

OFFNews 13 август 2014 в 15:04 14490 4

6-годишната Ивалена страда от много рядко автоимунно заболяване – в света са описани едва 6 такива случая – автоимунни епилепсия и захарен диабет тип 1.

Нормалното количество на антитела в организма е 5, а нейните са над 2000. Антителата атакуват панкреаса, щитовидната жлеза и мозъка на детето, като към това се добавят тежка форма на диабет и епилепсия.

Отначало Ивалена се лекува в София и благодарение на грижите на лекарите нейните епилептични припадъци са намалени от 300 на 30 на ден.

Заболяването обаче се развива бързо, затова лекарите решават да приложат метода плазмофереза.

При този метод кръвта на пациента минава през апарата, отделят се формените елементи и се връщат на пациента. Тази плазма се излива и се налива плазма от здрави донори, обяснява хематологът д-р Чавдар Ботев. 

Въпреки усилията на лекарите обаче се оказва, че повече не може да бъде направено за детето в България, затова родителите на детето започват да търсят клиники в чужбина, които биха приели за лечение Ивалена.

Така откриват клиниката на д-р Клеар в Мюнхен, Германия. Провежда се един курс на лечение, който има положителен ефект.

В началото на септември обаче Ивка трябва да замине отново за лечение в Германия. Цената на процедурата, през която трябва да премине, е 12 000 лева. Сумата е непосилна за семейството на Ивалена, а от Фонда за лечение на деца отказват да отпуснат средства за лечението на детето.

Всеки, който иска да помогне на Ивалена, може да направи това чрез дарителска сметка:

BG38UBBS80021099761130 при банка ОББ

Сметката е на името на Ивалена Даниелова Вучоглавска, а титуляр е майката на детето - Антоанета Станкова Гергинова. Основание за превод: дарение за лечение.

За желаещи да дарят от чужбина:

BIC – UBBSBGSF

Сметка: BG38UBBS80021099761130

И името Antoaneta Gerginova изписано на латиница.

PayPal account: [email protected]

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови