"Гнилите ябълки в съдебната система не се ограничават със съдия Ченалова"

OFFNews 03 май 2015 в 16:29 5101 3

Нели Куцкова.

Снимка БГНЕС

Нели Куцкова.

"Гнилите ябълки в съдебната система не се ограничават със съдия Румяна Ченалова. Предпочитам да говоря за здравите ябълки – вярвам, че са повече. Дядо ми беше професионален градинар и от него знам, че гнилите не заразяват здравите, но все пак се виждат”.

Това заяви пред bTV съдия Нели Куцкова.

„Никой не е длъжен да ме избира и харесва, но трябва да обясним какво се случва – след като един час ме хвалиха и задаваха сериозни въпроси, те не ме избраха и не обясниха защо. Всеки акт, който завърши с решение, трябва да бъде мотивиран”, така тя коментира провалът на избора й за председател на Апелативния съд.

Според нея единственият, обосновал решението си, е шефът на етичната комисия Ясен Тодоров, според когото тя е политически обвързана, защото е била зам.-министър на правосъдието. Въпреки това тя отрече да е политически обвързана.

„Този акт, който се показа, е крайно обезкуражителен за младите колеги”, смята тя.

Куцкова каза, че който много знае да приказва срещу ВСС и да е бунтар, няма да придобие статут на несменяемост, като визираше гласуването на статутите на несменяемост на млади съдии, където един от младите ѝ колеги с критики към ВСС – Красимир Мазгалов, не е получил мнозинство, когато е гласуван неговият статут, което би означавало уволнение. В крайна сметка обаче решението е било прегласувано.

„А излизай пред медиите и говори за съдиите, и няма как да не отнесеш нещо. Това отношение към младите хора, които се позволяват да изразят мнение, ме възмути повече”, допълни тя.

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови
За писането на коментар е необходима регистрация.
Моля, регистрирайте се от TУК!
Ако вече имате регистрация, натиснете ТУК!