Ексклузивно На живо в 16:00: Габриел казва отиваме ли на избори (видео)

Вижте къщите на джебчиите в Игнатиево

ОFFNews 03 юни 2015 в 17:53 35199 15

Снимка БГНЕС

Една от къщите на джебчиите в Игнатиево.

Вижте снимки на част от имотите на задържаните днес от полицията по време на акция срещу организирана група джебчии в гр. Игнатиево.

Органите на реда блокираха тази сутрин изходите на града, като изградиха КПП-та, при които са проверени общо 124 лица, 28 МПС и са съставени 9 АУАН по Гражданска регистрация, 4 АУАН по ЗБДС, започнато е и 1 бързо полицейско производство за управление на МПС без свидетелство за правоспособност.

Освен косвените резултати МВР е проверило 10 адреса и е задържало 13 души от ромски произход - 11 жени и 2 мъже, на възраст от 17 г. до 61 г., като всички те са познати на ОДМВР – Варна.

Три от задържаните жени са установени като евентуални извършителки на конкретно престъпление – джебчийска кражба, извършена на територията на I РУП на ОДМВР – Варна. Активните действия на ОДМВР – Варна по направление на джебчийските кражби продължават.

Мащабната акция в Игнатиево беше предприета след разследване на Нова телевизия. Органите на реда се сезираха след репортаж за необезпокояваните джебчийки в моловете във Варна. Самите джебчии разказват, че това става възможно, като си плащат подкупи на охранителни фирми и на полицията

От рано сутринта всички входове и изходи на града бяха блокирани, като около обяд обстановката се успокои, а постовете на входовете и изходите на града бяха премахнати.

От 6:00 часа сутринта данъчни и строителни инспектори обикаляха палатите в Игнатиево. Екипите проверяваха произход на доходи и отговарят ли те на стандарта, който се демонстрира в града.

Окръжната прокуратура пък е назначила проверка на структурите на МВР във Варна заради изнесените данни в разследването на Нова за корупция в полицията.

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови
За писането на коментар е необходима регистрация.
Моля, регистрирайте се от TУК!
Ако вече имате регистрация, натиснете ТУК!