Борисов наредил преасфалтиране на магистрала „Марица“

OFFNews 26 май 2015 в 21:16 5440 12

Снимка Facebook

Премиерът Бойко Борисов наредил да бъдат преасфалтирани три участъка на автомагистрала „Марица“ два дни преди откриването й. Това написа във Фейсбук Борисов.

При проверка на регионалния министър Лиляна Павлова е било установено, че при три малки участъка има отклонение от нормата за равност.

Когато получих тази информация, категорично и незабавно подкрепих министър Павлова и експертите от пътната агенция да се разпоредят изпълнителят да преработи веднага проблемните участъци. Още снощи бяха вкарани машини за фрезоване, което означава, че се премахва асфалтът изцяло и започва наново асфалтиране в цялостна широчина. Целта ни е цялата магистрала, от 37 км, да отговаря на всички нормативи, показатели и на техническата спецификация, обясни премиерът. 

Още снощи бяха вкарани машини за фрезоване, което означава, че се премахва асфалтът изцяло и започва наново асфалтиране. Днес изпълнителят ни информира, че вече е фрезовал, изрязал е тези проблемни участъци, започва преасфалтиране и довършителни работи днес и утре, допълни той.

"За втори път ми се налага да развалям готова магистрала. Молбата ми е строителите да спрат да хитруват на дребно, защото ще бъдем безкомпромисни към качеството и ако се наложи ще отложим въвеждането на ЛОТ 2 в експлоатация", написа Борисов.

„Категорично заявявам, че няма да допуснем компромиси с качеството на пътните обекти, особено с магистралите“, подчерта Бойко Борисов.

Премиерът каза още, че не приема като самоцел откриването на магистралата да стане на 28 май.

За нас е важно да пуснем в експлоатация аутобана тогава, когато сме се уверили и сме проверили нейното качество, нейната цялост и дали отговаря на изискванията, категоричен е Борисов.

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови
За писането на коментар е необходима регистрация.
Моля, регистрирайте се от TУК!
Ако вече имате регистрация, натиснете ТУК!