Автомагистрала "Струма" се пропука (снимки)

OFFNews 01 април 2015 в 14:25 6529 11

Снимка БГНЕС

Трасето на автомагистрала "Струма" след Дупница се пропука само година и осем месеца след откриването й, пише БГНЕС.

Пукнатината, плъзнала през аварийната лента и двете пътни платна, е само на 800 м. след навлизането в ЛОТ-1. Движението на платното от АМ в посока София се извършва само в крайната лява лента, 1/3 от която също е напукана. Проблемният участък е сигнализиран с предупредителни пътни знаци.

Така едва 20 месеца след откриването на ЛОТ-1, пътната настилка се пропука. Пукнатината е в продължение на 15-на метра - тръгва от банкета, преминава през аварийната и дясна ленти, за да обхване и една трета от най-лявата. Пукнатината е обработена с горещ асфалт, който се лющи. Преминавайки от банкета върху асфалта в аварийната лента, пукнатината се разширява на 4-5 см. Пропуканият участък се намира върху близо 10-метров насип.

Участъкът на ЛОТ-1 от АМ "Струма" бе официално открит на 22 юли 2013 година от Десислава Терзиева, тогава министър на регионалното развитие. Строителството на ЛОТ-а от Долна Диканя до Дупница стартира по време на първото управление на ГЕРБ.

От днес има и нови правила за движение по магистралите "Тракия" и "Хемус" - движението по тях в наякои участъци е ограничено до 90 км/ч заради дупки по пътя.

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови
За писането на коментар е необходима регистрация.
Моля, регистрирайте се от TУК!
Ако вече имате регистрация, натиснете ТУК!