Русия ще прави военна „Евровизия” през 2015 г.

OFFNews 28 декември 2014 в 21:07 4898 11

През 2015 г. министерството на отбраната на Русия ще организира международен конкурс за военни музикални ансамбли, сравним с „Евровизия”.

Това обяви началникът на управление „Култура” на военното ведомство Антон Губанков, цитиран от "Голос России".

Губанков уточни, че на военната „Евровизия” ще бъдат представени военни ансамбли за песни и танци от цял свят.

Той се надява, че "въпреки сложната международна обстановка всички поканени ансамбли ще участват в конкурса".

През май тази година руският депутат от комунистическата партия Валерий Рашкин заяви, че неговата страна трябва да се откаже от участие в конкурса „Евровизия“ и да организира алтернативен музикален фестивал „Гласът на Евразия“.

Според депутата Русия разполага с „достатъчно мощ и пари“.

През месец май възмущение от победата на Кончита Вурст на "Евровизия" изрази официално и управляващата партия „Единна Русия“ чрез прессъобщение.

Първият зам.-председател на руския парламент по въпросите на семейството, жените и децата Олга Баталина заяви, че победата на Вурст е резултат от „пропаганда на нетрадиционната, в това число на гей културата, която се води агресивно и напористо“.

Европейците, гласували за Вурст, са направили певицата „свой нравствен ориентир и пример за подражание за младите хора“, смята Баталина.

„Това е много сериозен сигнал как се успява в съвременна Европа“, коментира депутатката, цитирана от пресслужбата на управляващата партия.

Баталина е убедена, че за да победиш в „Евровизия“ в днешно време, не е достатъчно просто да имаш талант и хубав глас, трябва също да се откажеш и от „природата, идентичността и традициите си“.

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови
За писането на коментар е необходима регистрация.
Моля, регистрирайте се от TУК!
Ако вече имате регистрация, натиснете ТУК!