"Ройтерс" публикува коригирано интервюто на Борисов

Ивайло Анев 29 септември 2014 в 19:02 5100 10

Агенция "Ройтерс" предаде коригирана версия на интервюто си с лидера на ПП ГЕРБ Бойко Борисов, излъчено на 25 септември.

Агенцията коригира текста си, че Борисов не е изразил готовност за преговори за широка коалиция след изборите и премахна от заглавието и първия параграф понятието "широка коалиция":

"Фаворитът за изборите в България през октомври заяви в четвъртък, че е готов да проведе разговори с други партии след вота, включително, за да обсъди осигуряването на подкрепа от различни партии за законодателство, така че да се гарантира политическа стабилност", се казва коригирания първи параграф от интервюто.

Още веднага след като първото интервю беше публикувано, Борисов отрече да е говорил за широка коалиция.

"Днес "Ройтерс" препубликува интервюто ми с уточнението: "Премахваме твърдението за широка коалиция от заглавието и от първия параграф, Борисов говореше за преговори за подкрепа на законодателството от други партии, а не за сформиране на коалиция", написа самият Борисов в профила си във Facebook.

В събота в интервю за предаването „Седмицата“ на Дарик радио пък Борисов каза, че за разлика от други избори е изключително разтревожен, че след 5 октомври има възможност да не се направи правителство и това да ни повлече в много тежка и след това неизлечима криза години наред.

Борисов изказа притесненията си, че следващият парламент няма да работи. „Ако политическите партии продължим да се държим по този антагонистичен начин, не виждам как ще можем да седнем и да говори“, посочи той.

Най-важното
Всички новини
За писането на коментар е необходима регистрация.
Моля, регистрирайте се от TУК!
Ако вече имате регистрация, натиснете ТУК!