Дъжд с гръмотевици и градушки днес

OFFNews 24 май 2015 в 09:18 12467 3

Снимка sxc.hu

Дъжд, гръмотевици и градушки прогнозират за днес метеоролозите от БАН.

До обяд ще е слънчево, след което в западната половина от страната ще се заоблачи. В София, Видин, Монтана, Плевен, Благоевград, Сандански ще вали, ще има гръмотевици и временно усилване на вятъра. Очакват се и градушки, предупреждават от НИМХ. Ще вали и гърми и в нощта срещу понеделник.

Максималните температури днес ще са 24-25 градуса в западните райони.

Те ще достигат 32 градуса в Източна България.

Над планините преди обяд ще е слънчево време, а около и след обяд ще се развива купесто-дъждовна облачност на много места ще има краткотрайни валежи и гръмотевици. Ще духа слаб, по високите части умерен югоизточен вятър. Максималната температура на височина 1200 метра ще е около 19°, на 2000 метра – около 12°.

Над Черноморието ще има разкъсана облачност, преди обяд на места с намалена видимост. Ще духа слаб източен вятър. Максималните температури ще са между 20° и 23°. Температурата на морската вода е 18-20°, а вълнението на морето - 1-2 бала.

Валежите ще продължат и в неделя, и през цялата следваща седмица, според прогнозата на НИМХ-БАН. Те ще са придружени от гръмотевици. Очаква се дъждовете да спрат идната събота, 30 май.

Най-важното
Всички новини
За писането на коментар е необходима регистрация.
Моля, регистрирайте се от TУК!
Ако вече имате регистрация, натиснете ТУК!