Външно насърчава руските туристи с облекчен визов режим

OFFNews 25 април 2014 в 08:08 3421 6

Кристиан Вигенин

За руските граждани, които имат собственост у нас, възприемаме практиката за издаване на многократни, едногодишни, а в някои случаи - по-дългосрочни визи, което да им позволи те да посещават по-често своята собственост и да идват по-често със семействата си.

Това каза в четвъртък в Бургас министърът на външните работи Кристиан Вигенин преди срещата си с представители на туристическия бизнес в региона. Вигенин каза, че са взети и други мерки по отношение на подобряване на туристическите услуги. Прекратена е практиката да се дават определени квоти за туристическите фирми за определен брой туристи. Няма да се пренасочват и туристи в изнесените визови центрове, където услугата се оскъпява и усложнява. Вигенин добави, че става въпрос за летовниците от Русия, Украйна, Беларус и Молдова.

"Освен това насърчаваме туристите, които сега кандидатстват за визи, тези които вече са били в предишни години, да получават едногодишна двукратна виза, която ще изтича в края на следващия туристически сезон, тоест стимулираме ги освен тази година да посетят региона, Бургас, България и следващата година", каза още министърът.

На срещата външният министър изрази очаквания повече украински туристи да изберат нашите курорти заради събитията в Крим. Той заяви,че ще бъдат изпратени допълнително технически лица в консулствата ни в Молдова, Украйна, Русия и Беларус, за да няма затруднения с визите за новия туристически сезон.

Най-важното
Всички новини