Обвиняем поиска смъртна присъда

OFFNews 09 юли 2015 в 11:09 34349 12

Емил Скорчев

Снимка Варна утре, архив

Емил Скорчев

„Искам смъртна присъда, но и тя ще ми е малко. Всичките ми близки са мъртви по моя вина. Убих съпругата си и кръвта е по моите ръце. Виновен съм пред Бог и пред нея. Не искам милост, а да ми определите смъртна присъда или да ме пратите там където изпълняват такива.“

Това бяха последните думи на Емил Скорчев пред Варненския апелативен съд днес, цитиран от пресслужбата на съда. Скорчев е осъден за убийството на 28-годишната си съпруга Керанка. Убийството бе извършено през септември 2014 г.

На 14 април 2015 г. първата инстанция присъди доживотен затвор за 33-годишния Скорчев. Варненският окръжен съд редуцира с 1/3 наказанието и присъди 25 г. затвор при първоначален строг режим и обезщетение в размер на 150 000 лева, които Скорчев трябва да плати на майката на Керанка.

Днес подсъдимият не даде възможност на служебния си защитник да представи аргументите в жалбата срещу първоинстанционната присъда. "Не искам снизхождение", заяви Скорчев. 

Емил и Керанка живеели в пълна изолация в с. Поручик Гешаново, област Добрич, при бабата на Емил, която починала в началото на 2014 г. За да продължат получават пенсията, която била единственият им източник на доходи, двамата заровили тялото й в мазето и изтеглили 42 413 лв. от сметката на починалата.

На 21 септември м. г. двамата събрали багажа, натоварили го в микробус "Нисан" и пристигнали във Варна. На път за гробищния парк "Тополи", където трябвало да посетят гроба на бащата на Емил напрежението между двамата ескалирало. Според обвинението Керанка заявила, че желае да прекрати този начин на живот и да напусне съпруга си. Скорчев опитал да си пререже вените, след което жената избягала от автомобила. Емил я догонил и започнал да я удря. Продължил побоя с нож.

При аутопсията били установени 12 рани шията, гърдите, корема и ръцете. Един от тях - в сънната артерия се оказал смъртоносен за 28-годишната жена.

Хората, които се опитвали да се притекат на помощ били отблъсквани от озверелите кучета на Скрорчев. Той направил опит да се самоубие, но животът му бил спасен. Съдебно психиатрична и психологична експертиза установи, че Емил страда от шизоидно личностово заболяване, следствие от редовния прием на анаболи, стероиди и ефедрин. 

Варненският апелативен съд ще се произнесе с решение в установения от закона срок, уточниха от пресцентъра.

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови
За писането на коментар е необходима регистрация.
Моля, регистрирайте се от TУК!
Ако вече имате регистрация, натиснете ТУК!