27 съдии: ВСС да довърши проверката на Владимира Янева

OFFNews 27 април 2015 в 12:58 1792 1

27 съдии от Софийски градски съд (СГС) искат Висшият съдебен съвет (ВСС) да довърши работата си по проверката на управлението на институцията. 

В свое писмо магистратите обръщат внимание на факта, че в доклада липсват изводи за причините за множеството проблеми и нарушения в дейността на съда от страна на председателя му Владимира Янева и нейните заместници.

Според съдиите "пред ВСС са представени неверни данни за причините за неизпълнение от страна на ръководството на СГС". В писмото магистратите посочват, че некоментиран е останал и казусът "Белвереде". Също така в доклада е изнесена информация за подадени жалби срещу отделни съдии, които обаче не са анализирани, нито пък е извършена проверка за отделните случаи. 

"Проблемите, с които Ви сезирахме са от особена важност. Не само за нашия съд. Те са с принципен характер, защото по същината си касаят дължимото добро, ефективно и прозрачно управление на различните съдебни органи, от което зависи и качеството на правосъдието. Затова „случаят СГС” съвсем не се ограничава до конкретния съд, пишат още съдиите. 

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови
X

Да помогнем на украинските деца!